ХОТЕЛ ФЕНИКС/СОЗОПОЛ

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(93)
Глог
Връзки
За контакти
Фото Галерия
Новини
Календар
Базова
Форум

БЛОГ АРХИВ
«« април 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            Глог
 

 ХОТЕЛ ФЕНИКС

Описание
Хотел Феникс в Созопол е открит 2010г. и разполага с леглова база от 74 места.Построен е на самият плаж Хармани, в северния му край. Хотелът разполага с 30 уютни стаи, 4 луксозни апартамента и панорамен асансьор. Всички стаи са оборудвани с ТV, DVD, мини-бар, климатик, wi-fi, а баните с душ кабина, сешоар. Основната част от стаите имат прекрасна панорамна гледка към морето и залив Хармани.

Екстри
Хотел Феникс, Созопол Ви предлага следните удобства:
охрана, телевизор, кабелна тв, сателитна тв, климатик, отопление, мини-бар, интернет, баня/тоалетна, тераса, изглед, ютия, сешоар, дом. любимци

Хотел Феникс е място за вашата луксозна почивка или бизнес пътуване
.
Цени за сезон лято 2010
СТАНДАРТНА СТАЯ
Слаб сезон / май,юни септември / - 65,00 лв.
Силен сезон / юли,август / - 85,00 лв.

ЛУКС СТАЯ
Слаб сезон / май,юни септември / - 80,00 лв.
Силен сезон / юли,август / - 95,00 лв.

АПАРТАМЕНТ
Слаб сезон / май,юни септември / - 120,00 лв.
Силен сезон / юли,август / - 150,00 лв.

Цената е обща за помещението на вечер.

 

Историята на Созопол
Созопол е най-старият град по българското черноморско крайбрежие. Първото селище тук е възникнало в края на IV-III хилядолетие преди Христа. Подводните проучвания в акваторията на созополското пристанище разкриват останки от жилища, керамични съдове, каменни и костни оръдия на труда от бронзовата епоха. В созополския залив са открити и многобройни каменни котви и щокове, датиращи от II-I хил. преди Христа. Те свидетелстват за активно корабоплаване още от най-дълбока древност.
Изглед към СозополПрез 610 г. пр. Хр. на мястото на днешен Созопол е основана елинска колония („полис“) на милетски гърци под името Аполония Понтика. Името на града идва от бог Аполон считан за закрилник на колониите. Градът израства като важен търговски и пристанищен център. Поддържа активни връзки с големите центрове на Елада: Милет, Атина, Коринт, Хераклея Понтийска, островите Родос, Хиос, Лесбос и други. Търговското му влияние в Тракия се основава на съюз с владетелите на Одриското царство, възникнало през V в. преди Христа. Аполония Понтика се конкурира със създадена след около един век мегарска колония Месемврия. Мегарците искат да имат търговски контакти с траките чрез бургаския залив. В отговор на това Аполония създава своя собствена колония - Анхиало от южната страна на Месемврия. Новата колония освен да пази достъпа до бургаския залив, била богата и на подводни залежи на сол. За активна добив на сол още в Античността сочат промени по морското дъно в залива.
Котвата става емблема на Аполония и неизменен знак върху монетите, които тя сече още от края на VI в. преди Христа. Богатият град се превръща в център на високо развито изкуство. Съвременниците му го наричат Аполония Магна (Велика Аполония). В града се намирал голям храм на бог Аполон. Точното местополжение не е изветно, вероятно на остров Кирик.
През 72 г. пр.н.е. градът е завладян и ограбен от римляните, а крепостната му стена - разрушена. Пълководецът проконсул Марк Лукул, който превзема града, отнася със себе си известна статуя на бог Аполон от светилището и я поставя на Капитолия в Рим. През IV в. той отново е в подем и вече е известен с името Созополис - „град на спасението“. Традиционно византийски град и твърдина в хинтерланда на Константинопол, едва през 812 г. - при кан Крум - Созопол за кратко влиза в пределите на българската държава.
Созопол, заедно с Месамбрия (днес Несебър) пада 1459 година - 6 години след падането на Константинопол, като една от последните византийски крепости под турско владичество. В отбраната на града са участвали венециански и генеузки кораби.
От XVIII-XIX век са запазени църкви и множество къщи от дърво и камък, създаващи неповторимия архитектурен облик на днешен Созопол. Старинните икони и великолепните дърворезбени иконостаси представят забележителните постижения на художествените занаяти от това време.
Част от гръцкото население на Созопол се изселва през 20-те години на 20 век и основава село Созополи на Халкидическия полуостров, Гърция.

 


0.0775